BORBA S CIJENAMA

Nova metoda kupovine hrane 6-prema-1 štedi novac i smanjuje bacanje hrane, evo o čemu je riječ

Jeste li već isprobali ovaj viralni trik za odabir namirnica prilikom tjednog posjeta supermarketu ili tržnici?

Pripreme za obilježavanje blagdana i obiteljska okupljanja većini Hrvata predstavljaju veći trošak nego inače, a kada tome pridružimo i neradne dane te kupovinu različitih stvari iz želje da nam tih dana ništa ne nedostaje, nije ni čudno da se uvijek nakon blagdana neko vrijeme financijski oporavljamo. Uz porast cijena koji je pratio inflaciju i promjenu valute, teško se naviknuti da je život postao znatno skuplji nego prije.

image
Bernardbodo/Getty Images

Postoje brojne metode i trikovi kako se uhvatiti u koštac s prevelikom kupovinom i potrošnjom novca te bacanjem hrane koju nismo stigli pojesti, od raznih sustava vjernosti, pametnih popisa za kupovinu i odabira robnih marki umjesto razvikanih brendova do pomnog planiranja obroka i praćenja akcija u raznim dućanima. Ako ste sve isprobali i želite malo osvježiti svoju shopping rutinu, zašto ne biste idući put iskušali metodu kupovine namirnica šest-prema-jedan?

image
Anchiy/Getty Images

Kako prenosi web stranica Delish, metodu je osmislio chef Will Coleman, a bazira se na ograničavanju broja namirnica koje kupujete pri svojem tjednom posjetu trgovini. Prema Colemanu, tijekom kupovine potrebno je odabrati šest vrsta povrća, pet vrsta voća, četiri vrste proteina, tri vrste namirnica sa škrobom, dva umaka ili namaza i jednu zabavnu namirnicu koja će vas razveseliti. Poanta je da brže odradite kupovinu, a pritom uštedite na sastojcima te svoj hladnjak napunite zdravim sastojcima.

@chefwillco My 6 to 1 grocery method makes shopping cheaper and easier! Let me know how you like this grocery shopping method. #6to1method ♬ original sound - Chef Will Coleman

Coleman je objasnio kako je zamislio metodu u viralnom videu na svom TikTok profilu. Ako vam se šest vrsta povrća čini mnogo, u tu kategoriju jednostavno uključite namirnice koje se često koriste u raznim jelima kao što su luk, češnjak, mrkva, celer, paprike, kod proteina se možete odlučiti za različite vrste mesa, tofu, jogurt ili jaja, među namirnice sa škrobom uključite omiljeni kruh, tjesteninu, rižu, krumpire i žitarice i tako dalje. Vrijedi isprobati!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:07