![33360105](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/05/23/k_33360105_640.jpg)
Sastojci:
110 g brašna Za kremu: 100 g krem-sira |
![Carrot muffins with cream of mascarpone on wood](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2017/2/22/8/iStock-531076311.jpg)
1. Zagrijte pećnicu na 180 °C.
2. U zdjeli pomiješajte brašno, šećer, cimet, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i sol.
3. U drugoj zdjeli pomiješajte mrkvu i ulje. Potom umiješajte brašno i ostale sastojke te jaja. Miješajte samo dok se sastojci ne povežu - što manje, to bolje.
4. Namastite kalup za muffine ili koristite papirnate košarice. Napunite kalup do 2/3 visine.
5. Pecite otprilike 20 - 25 min, dok ne postanu zlatnosmeđi. Pustite ih da se ohlade.
*Za kremu izmiksajte krem-sir, maslac i vaniliju te polako dodavajte šećer u prahu. Kad se kolačići potpuno ohlade, premažite ih kremom.