BRZ I ŽESTOK

Video: Loš dan na poslu, pogledajte kako je šef Toyote ‘krovirao‘ sportski GR Yaris

Nedavno objavljena snimka iz vozila pokazuje kako se auto prevrnuo nakon što je reli automobil udario u humak od šljunka pokraj staze

Šef Toyote ‘krovirao‘ Yaris

 YouTube Screenshot

Akio Toyoda poznat je po praktičnom pristupu kada su u pitanju sportska vozila Toyote. Bivši predsjednik i izvršni direktor Toyote čak je sudjelovao u brojnim trkaćim događajima pod pseudonimom "Morizo".

Trenutno je predsjednik uprave tvrtke, ali je i dalje aktivno uključen u razvoj automobila. Sada nam iz Japana dolazi i dokaz za to.

67-godišnji entuzijastički šef vozio je u prosincu prošle godine reli verziju uzbudljivog malog automobila na testnoj reli stazi u Japanu. Ona se nalazi unutar Toyotinog tehničkog centra Shimoyama, koji je jedan od najimpresivnijih testnih poligona na svijetu i sastoji se od brojnih staza od kojih je jedna čak i svojevrsna kopija Nürburgringa. Toyoda je na testnoj stazi vozio automobil dok mu je suvozač bio japanski prvak u reliju Norihiko Katsuta.

image

Šef Toyote ‘krovirao‘ Yaris

YouTube Screenshot

Nedavno objavljena snimka iz vozila pokazuje kako se auto prevrnuo nakon što je reli automobil udario u humak od šljunka pokraj staze. Norihiko Katsuta prvi se oslobodio iz sjedala automobila okrenutog na krov, a Toyoda se uspio izvući ubrzo nakon njega. Srećom, oboje su prošli bez ikakvih ozljeda, a svoju priču i video su sada podijelili na inauguraciji Toyotinog tehničkog centra Shimoyama.

image

Šef Toyote ‘krovirao‘ Yaris

YouTube Screenshot

Osim toga, Toyota je odlučila javno prikazati oštećeni GR Yaris tijekom ceremonije otvaranja svog novog pogona. Ideja iza ove odluke je pokazati da tvrtka opsežno testira svoje automobile i pri tome ne štedi sredstava ni ljudstva, pa čak ni članove svoje uprave. Obično se oštećena vozila popravljaju i podvrgavaju dodatnim ispitivanjima, no Toyota je za ovaj Yaris napravila iznimku.

image

Šef Toyote ‘krovirao‘ Yaris

YouTube Screenshot

Akio Toyoda je već dugo zagovornik razvoja i širenja Toyotine GR linije i do sada je viđen kako vozi mnoge posebne modele kao što je unikatni GRMN Century. Bivši glavni šef najvećeg svjetskog proizvođača automobila inzistira na tome da se razvoj motora s unutarnjim izgaranjem mora nastaviti. On tvrdi da električna vozila nikada neće premašiti udio od 30 posto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. lipanj 2024 15:35