smračilo joj se

Slijedila vozača koji je udario drugi auto, sustigla ga i ubila: Sada je osuđena na doživotnu robiju

Prilikom istrage, na početku je Payne tvrdila da je Herring slučajno ustrijelio sam njezinim vatrenim oružjem

Ubojica, sudar

 Youtube screenshot

Nesvakidašnji slučaj u prometu koji je podigao Ameriku na noge dogodio se 7. svibnja 2019. godine, a sada je dobio svoj epilog - sudsku presudu. Naime, kada je 62-godišnji Kenneth Herring udario drugi automobili svojim kamionetom Dodge Dakota kod Atlante, Georgia (SAD) i napustio mjesto nesreće, nije ni slutio da su to bili posljednji trenuci njegovog života.

Razlog: u toj dramatičnoj situaciji, slučajna prolaznica Hannah Payne odlučila je slijediti Herringa, blokirala ga vlastitim vozilom, da bi na koncu pucala u njega i usmrtila ga. Sada je osuđena na kaznu zatvora koja može trajati najmanje 43 godine do doživotne robije.

Prilikom istrage, na početku je Payne tvrdila da je Herring slučajno ustrijelio sam njezinim vatrenim oružjem tijekom njihovog sukoba. Međutim, istražitelji su zaključili da je riječ o namjernom ubojstvu te su je optužili za teško ubojstvo, posjedovanje oružja tijekom zločina, zlonamjerno ubojstvo i teški napad.

Prema tvrdnjama tužiteljstva, gospodin Herring možda je trebao hitnu medicinsku pomoć jer je djelovao zbunjeno nakon nesreće, no umjesto da pričekaju pomoć, Hannah Payne ga je progonila, ignorirajući upute dispečera hitne pomoći.

Prije donošenja presude, tužitelji su predstavili više videosnimaka incidenta, uključujući snimke s kamere na tijelu. Porotnici su također imali priliku čuti snimke poziva hitnoj pomoći gdje Payne inzistira na progonu Herringa. Obitelj gospodina Herringa izrazila je svoju bol i ogorčenje tijekom suđenja.

"Ne mogu ga nazvati, niti ga posjetiti. Mogu otići do grobnice, ali on ne može odgovoriti", rekla je Jaquerlyn Herring, sestra pokojnika, izražavajući svoju tugu. "Gdje je pravda za njega? Voljela bih da je živ", dodala je.

Nakon što su porotnici proglasili Payne krivom za niz optužbi, uključujući lažno svjedočenje, teško ubojstvo i zlonamjerno ubojstvo, osuđena je na doživotni zatvor s mogućnošću pomilovanja. Ova tragična priča služi kao podsjetnik na ozbiljne posljedice teških postupaka, a Hannah Payne će svoju kaznu odsluživati najmanje 43 godine, suočavajući se s dugim razdobljem iza rešetaka koje će trajati do njezinih kasnih 60-ih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 05:01