ZASTRAŠUJUĆA SNIMKA

Prepolovio ga na pola: Vlak pomeo Hondu Civic koja je neoprezno prelazila pružni prijelaz

Miami Herald javlja da su 55-godišnjeg vozača vatrogasci na mjestu incidenta vadili iz automobila pilivši krov auta

Screenshot incidenta

 YouTube Screenshot

Željeznička služba Brightline na Floridi objavila je zastrašujuću snimku koja prikazuje trenutak kada je vozač automobila pokušao prijeći prugu prije vlaka, ali ga je na kraju udarila ogromna lokomotiva.

Incident se dogodio 16. veljače, a na snimci se vidi kako vozač Honde Civic iz 1999. manevrira oko vozila koje čeka na pružnom prilazu i zaobilazi sigurnosnu rampu u pokušaju da izbjegne čekanje. Međutim, to ne prolazi uspješno, jer se na kraju vlak zabija u bok Civica i preplovljuje automobila na dva dijela.

Miami Herald javlja da je vozač 55-godišnji Luis Paez, a kad su vlasti stigle na mjesto incidenta, trebale su upotrijebiti pilu kako bi ga izvukle iz automobila. Potom je s teškim ozljedama prebačen u medicinski centar St. Mary's.

"Ovo ponašanje je nevjerojatno opasno, neodgovorno i tragično za okolnu zajednicu, kolege iz Brightlinea koji upravljaju vlakom, one koji prve reagiraju na mjesto događaja i pogubno je za obitelji prijestupnika", rekao je Brightline u priopćenju.

Šokantno je da je ovo bila četvrta nesreća u kojoj su sudjelovali vozač i vlak Brightlinea u četiri dana tog tjedna. Naime, dan prije je majka zapela i na kraju napustila automobila na prijelazu neposredno prije nego što je vlak udario u njega. U utorak navečer je stradao pješak u naletu vlaka, a 13. veljače je muškarac na vlak naletio Fordom Fusionom.

Federalna željeznička uprava je pozvala operatere usluga Brightline, Tri-Rail, AmTrak i CSX na sastanak kako bi razgovarali o tome što zajednice i drugi poduzimaju da odvrate prijestupnike na prugama i vozače na prijelazima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 22:48