SVE ZA LAJKOVE

Očajni YouTuber koji je namjerno srušio avion zbog klikova i pregleda mogao bi na 20 godina u zatvor

Nažalost po pilota, ljubitelji zrakoplovstva koji su gledali snimku na YouTubeu brzo su uočili rupe u njegovoj priči

Screenshot incidenta

 YouTube Screenshot

Neki YouTuberi spremni su učiniti svakakve lude stvari za preglede, ali jedna od najglupljih i najluđih stvari je bez dvojbe namjerno rušenje aviona zbog kojeg bi pilot mogao završiti 20 godina u zatvoru. Pisali smo o tome prošle godine.

Trevor Jacob krenuo je, naime, iz zračne luke Lompoc City u Kaliforniji u studenom 2021. na solo let. No 35 minuta nakon leta prijavio je mehanički kvar i iskočio iz aviona čije su GoPro kamere postavljene na krila snimile cijelu priču.

Pilot se sigurno spustio padobranom, ostavljajući letjelicu da padne u nacionalnu šumu Los Padres. Konačnu nesreću – srećom, u nenaseljenom području – snimila je kamera na selfie sticku kojeg je Jacob ‘slučajno‘ imao sa sobom dok je padao, a zatim je pješačio do mjesta nesreće kako bi uzeo ostatak snimke.

Nažalost po pilota, ljubitelji zrakoplovstva koji su gledali snimku na YouTubeu brzo su uočili rupe u njegovoj priči, a Nacionalni odbor za sigurnost prometa (NTSB) i Savezna uprava za zrakoplovstvo (FAA) jednako su brzo započeli vlastitu istragu.

U sporazumu o priznanju krivnje, Jacob je priznao da je snimio trik kako bi ispunio sponzorski ugovor, ali je u puno većoj nevolji od jednostavnog oduzimanja dozvole za letenje, što se već dogodilo prošle godine.

Sada se Jacob suočava s 20 godina iza rešetaka nakon što je priznao da je ometao federalnu istragu. Kad je prvi put prijavio nesreću Nacionalnom odboru za sigurnost prometa, YouTuberu je rečeno da je on odgovoran za očuvanje olupine zrakoplova za istragu. Ali Jacob je upotrijebio helikopter da podigne uništeni avion, kojeg je zatim ilegalno odvezao u hangar. Rastavljen je i dijelovi su odloženi.

Ironija cijele priče je da je više od 18 mjeseci nakon što je postavljen, Jacobov originalni video “I Crashed My Airplane” pogledan samo relativno skromnih 3,1 milijun puta, što je otprilike broj pregleda koje Carwow dobiva za drag race utrku tri karavana, iako to također uključuje pistu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:19