video

Majstori opet briljiraju: Ovo je novi koncept Pininfarine, električni superluksuzni SUV Pura Vision

Vrlo luksuzno električno vozilo trebalo bi biti nadahnuće za sljedeću generaciju Pininfarina serijskih električnih luksuznih vozila

Pura Vision koncept

 Pininfarina

Legendarni majstori dizajna iz Pininfarine predstavili su novi konceptni automobil nazvan Pura Vision. Pininfarina za auto tvrdi da nas uvodi u "pionirsku novu eru električnog luksuza". Vrlo luksuzno električno vozilo trebalo bi biti nadahnuće za sljedeću generaciju Pininfarina serijskih električnih luksuznih vozila.

Novi koncept imat će svoju javnu premijeru na Monterey Car Weeku (17.-20. kolovoza), gdje će biti izložen uz hiperautomobil Battista Edizione Nino Farina hyper GT i još jedno novo proizvodno vozilo marke koje je za sada tajna.

image

Pura Vision koncept

Pininfarina

Pura Vision je izuzetno velik automobil. Dug je 522 cm, širok 215 cm i visok 164 cm. Dizajn spaja klasične proporcije s niskim poklopcem motora i visokim odbojnicima koji su inspirirani kultnom Cisitaliom iz 1947., prvim vozilom koje je ušlo u kolekciju Muzeja moderne umjetnosti (MoMA) u New Yorku.

Najveća posebnost ovog automobila su vrata s trostrukim otvaranjem, a u oči upadaju i skrivena prednja svjetla te ultra-tanka LED svjetla. Prednja vrata se otvaraju klasično, stražnja u suprotnom smjeru od njih, a podiže se i dio krova što na kraju omogućava gotovo neograničen pristup prostranoj kabini s 2+2 sjedala.

image

Pura Vision koncept

Pininfarina

"Pura Vision predstavlja oštru, modernu filozofiju dizajna inspiriranu bogatim nasljeđem Pininfarine i definira nepogrešiv recept za kolekciju prekrasnih novih luksuznih automobila," rekao je Paolo Dellach, izvršni direktor Službenik za Automobili Pininfarina.

Automobil ima prozračnu i gostoljubivu kabinu između ravnog poda i panoramskog staklenog krova. Interijer je inspiriran svijetom luksuznih jedrilica, s "lebdećim" prednjim sjedalima koja su ovješena poput krila jedrilice i središnjom konzolom koja podsjeća na bum jedra.

image

Pura Vision koncept

Pininfarina

Velika ploča s armaturama ima intuitivni središnji zaslon osjetljiv na dodir koji se izdiže iz konzole kada je to potrebno, napredne digitalne instrumente i head-up zaslon.

Nažalost, Automobili Pininfarina nisu otkrili detalje o potpuno električnom pogonu. Tvrtka je izjavila da će serijska vozila inspirirana Pura Visionom biti osmišljena, dizajnirana i razvijena u Italiji te da će sadržavati napredne tehnologije razvijene u Digital Innovation Hubu tvrtke u Njemačkoj.

image

Pura Vision koncept

Pininfarina
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 04:50