MOTOCIKLI

‘Čudovište na dva kotača‘: Ovaj motocikl ima Viperov V10 motor s više od 500 KS

Budući da je V10 tako velik, konvencionalni okvir nije bio moguć. Umjesto toga, Allen je stvorio dva prilagođena podokvira

Motocikl s Dodge Viperovim V10 motorom

 YouTube Screenshot

Allen Milliyard bavi se sklapanjem motocikala i u prošlosti je napravio neke nevjerojatne kreacije, uglavnom koristeći ručne alate i svoju pouzdanu pilu. Jedan od njegovih najpoznatijih strojeva je motocikl s motorom iz Dodge Vipera V10 kojeg je izradio u svojoj šupi 2009. godine.

U videozapisu objavljenom na svom YouTube kanalu, Allen obavlja rutinski servis kako bi spremio motocikl za još jednu sezonu vožnje. Dok je većina ovakvih prilagođenih motocikala izrađena samo za predstavljanje, Allenovi motocikli napravljeni su za vožnju, što pokazuju 14.725 kilometara koje je prikupio na satu.

Videozapis daje dojam kakva zvijer mora biti motocikl s V10 pogonom. 8,0-litreni V10 potječe iz Dodge Vipera GTS-a iz 1995. godine i proizvodi oko 500 KS. Sam motor teži 340 kilograma i čini većinu težine motocikla od 630 kilograma. Budući da je V10 tako velik, konvencionalni okvir nije bio moguć. Umjesto toga, Allen je stvorio dva prilagođena podokvira koja su pričvršćena za prednji i stražnji dio motora.

Takav dizajn nije ostavio mjesta za konvencionalni mjenjač, ali V10 pruža toliko okretnog momenta da niti nema potrebe za mijenjanjem brzina. Mijenjanje lančanika može promijeniti najveću brzinu sve od 257 km/h pa do 434 km/h. Allen je odvezao motocikl na TT stazu Isle of Mana, gdje je motociklistički novinar Bruce Dunn probio 322 km/h.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 00:53