KAKO UKLONITI LED?

Zaboravite struganje vjetrobranskog stakla: Ovo je pet jednostavnih alternativnih rješenja

Struganje vjetrobrana na velikoj hladnoći neželjen je i dugotrajan posao stoga vam predlažemo alternativne metode

Zaleđeno vjetrobransko staklo

 Profimedia

Uz brzi pad temperatura, vozači provode sve više vremena ujutro čisteći inje, led i snijeg sa svojih automobila. Struganje vjetrobranskog stakla na velikoj hladnoći neželjen je i dugotrajan posao pa su stručnjaci predložili neke alternativne metode odleđivanja vjetrobranskog stakla.

1. Parkirajte automobil okrenut prema istoku

image

Automobil okrenut prema istoku (ilustracija)

Web Screenshot

Nešto tako jednostavno kao što je parkiranje automobila na pravom mjestu može vozačima riješiti brigu u hladno jutro. Budući da sunce izlazi na istoku, ono može otopiti led na vjetrobranu za vozača - dajući mu nekoliko dodatnih minuta u krevetu. Međutim, to će ovisiti o tome koliko sunčeve svjetlosti će biti, i koliko rano napuštate kuću.

2. Ocat u spreju

image

Špricanje vjetrobranskog stakla mješavinom vode i octa

YouTube Screenshot

Uz određeno planiranje unaprijed, vozači mogu spriječiti stvaranje inja, a prskanje vjetrobrana može pomoći. Otopina mješavine vode i octa koju ste pošpricali po automobilu večer prije pomoći će spriječiti pojavu mraza. Ocat se često koristi kao sredstvo za odleđivanje jer je njegova točka smrzavanja puno niža od vode, što znači da se voda nema priliku taložiti i smrznuti na vrhu octa.

3. Posteljina

Ako vozači nemaju izbora nego parkirati vani preko noći, mogli bi upotrijebiti staru ili rezervnu posteljinu kao pomoć. Stavljanje posteljine ili velikog komada kartona preko vjetrobranskog stakla i korištenje brisača da ga drže na mjestu preko noći učinkovit je i jeftin način da ga zaštitite od leda.

Važno je upamtiti da vožnja s ograničenim vidom tijekom ledenih vremenskih uvjeta nije samo opasna, već također može dovesti vozače do kazne.

4. Vrećica tople vode

Možda već ponavljamo nekoliko puta, ali uvijek je vrijedno spomena da ljudi nikada ne bi trebali polijevati vrelu vodu na svoje vjetrobransko staklo. Glasnogovornik tvrtke Lotus Car Rental rekao je: "Iako je svaki peti od nas priznao da to radi, čak i polijevanje mlakom vodom može uzrokovati pucanje stakala na automobilu, osobito ako su već napukla".

“Umjesto toga, ulijte malo tople vode u vrećicu i zatim njome prođite preko vjetrobrana. Ovaj trik postao je viralan na TikToku prošle zime jer skida led za nekoliko sekundi".

5. Luk

image

Premazivanje vjetrobrana lukom

National Onion Association

Luk ima sličan učinak kao ocat, a ako ga nemate pri ruci, uvijek možete umjesto njega probati krumpir. Molekule šećera iz ovog povrća mogu razgraditi mraz čim se stvori na prozoru. Prerežite glavicu luka ili krumpir na pola i večer prije njime obilato natrljajte prozore i vjetrobransko staklo i to bi trebalo otjerati mraz.

Pročitajte još:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. ožujak 2024 08:53