POKUŠAO JE...

Pijan sjeo u Teslu, razbio se i okrivio autopilot: Policija mu bez milosti dala drakonsku kaznu

Policija koja je došla na mjesto događaja izvršila je alkotest gdje je očitanje pokazalo pozitivno s udjelom od 86,6 mg/100 ml

Pijani vozač, ilustracija

 Profimedia

Vozaču Tesle Model X u Kini oduzeta je dozvola nakon prometne nesreće u parku u Hangzhouu u provinciji Zhejiang. Lokalni mediji navode da je vozač Modela X upravo završio večeru na kojoj je konzumirao alkohol i odlučio da se ne vozi kući.

Umjesto toga, pitao je prijatelja mogu li ga odvesti kući, ali oni su ga mogli dočekati samo na sjevernim vratima parka gdje je njegova Tesla bila parkirana.

image

2021. Tesla Model X

Tesla

Suočen s dilemom, vozač Modela X rekao je policiji da je sjedio na suvozačevom sjedalu i pustio da ga Autopilot sustav odveze do sjevernih vrata parka. Ta vožnja nije išla po planu jer je Model X na kraju sletio s ceste i udario u vrh klupe u parku.

Policija koja je došla na mjesto događaja izvršila je alkotest gdje je očitanje pokazalo pozitivno s udjelom od 86,6 mg/100 ml, što znači da je odmah optužen za vožnju u alkoholiziranom stanju. Ono što pogoršava stvari za vlasnika Modela X je činjenica da je sama Tesla utvrdila da je vozač u vrijeme nesreće bio na mjestu vozača.

image

2021. Tesla Model X

Tesla

Doista, Tesla se zapravo neće pokrenuti ako ne otkrije nekoga na vozačevom sjedalu. Ostaje nejasno je li sustav autopilota vozila bio uključen u trenutku nesreće ili je pijani vlasnik doista vozio. Bez obzira na slučaj, policija nije bila baš oduševljena i oduzela mu je dozvolu na pet godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:57