AUKCIJA

Ova Honda NSX iz 1991. godine s VeilSide kompletom karoserije prodaje se za 450.000 kuna

Vrijednost prve generacije Honde NSX na tržištu rabljenih automobila i dalje raste, ali postoji šansa za sniženu cijenu

Honda NSX VeilSide

 Custom Car Sthlm AB

Vrijednost prve generacije Honde NSX na tržištu rabljenih automobila i dalje raste, ali postoji šansa da dobijete ponudu po sniženoj cijeni, sve dok vam ne smetaju opsežne vizualne izmjene japanskog tunera VeilSide. Ovaj NSX s neobičnim kompletom karoserije prodaje se u Švedskoj za 650.000 kruna (450.000 kuna), dok je početna cijena bila 490.000 kuna.

image

Honda NSX VeilSide

Custom Car Sthlm AB

Vozilo prodaje Custom Car Sthlm AB sa sjedištem u Stockholmu. Prema popisu na Blocketu, temelji se na NSX-u iz 1991. godine koji je prešao samo 12.780 kilometara otkako je napustio zastupništvo. VeilSideov bodykit nije ograničen na komplet branika, budući da je tuner poznat po tome da pretjera kada su u pitanju redizajnirane ploče karoserije.

image

Honda NSX VeilSide

Custom Car Sthlm AB

Prednji dio dobio je dublji branik, ventilirani poklopac motora i novi par prednjih svjetala postavljenih na blatobrane s kućištima od karbonskih vlakana koja zamjenjuju "pop-up" originalna svijetla. I prednji i stražnji blatobrani su širi od standardnih, s novim bočnim pragovima koji integriraju dodatne usisnike. Ovaj specifičan primjerak dolazi opremljen setom aluminijskih naplataka veličine 19 inča sprijeda i 20 inča straga.

image

Honda NSX VeilSide

Custom Car Sthlm AB

Stražnji kraj VeilSide NSX je najkontroverzniji, žrtvujući prepoznatljiva stražnja svjetla pune širine za četverostruke okrugle jedinice koje su naizgled potjecale od Ferrarija 360 Modene. Tu je i "lebdeće" stražnje krilo i mnoštvo horizontalnih proreza na stražnjem braniku. Posljednji detalj su središnje postavljene dvostruke ispušne cijevi.

image

Honda NSX VeilSide

Custom Car Sthlm AB

Unutra možemo vidjeti dosta karbonskih vlakana na prilično praznoj središnjoj konzoli i mnogo alcantare na armaturnoj ploči, krovu i vratima. Tu je i par kožnih sjedala presvučenih kožom, digitalna ploča s instrumentima iz Honde S2000 i Momo upravljač s brzim otpuštanjem.

image

Honda NSX VeilSide

Custom Car Sthlm AB

Atmosferski 3,0-litreni V6 VTEC motor smješten u sredini koji se nalazi ispod posebnog poklopca proizvodi oko 300 KS, što je malo više od standardnih 275 KS (202 kW). Motor je nedavno dobio novi bregasti remen, vodenu pumpu i još mnogo toga. Konačno, ovjes je nadograđen BC Racing "gewindama".

image

Honda NSX VeilSide

Custom Car Sthlm AB

Slična žuta VeilSide Honda NSX prodana je prošle godine u SAD-u za 84.900 dolara (658.500 kuna), pa je iznenađujuće da se ovaj primjerak prodaje već dva mjeseca bez kupca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 22:54