TUNING

Lakši, snažniji, drugačiji: Mansory stavio Ferrari F8 Spider na ‘dijetu‘ karbonskim vlaknima

Mansory je opet "zasukao" rukave, ovaj put su sredili F8 Spider, kojem su naglasili "divlju stranu" s puno karbona

Mansory Ferrari F8 Spider

 Mansory

Ekipi iz Mansoryija sportski roadster iz Maranella nije privlačio dovoljno pažnje.

image

Mansory Ferrari F8 Spider

Mansory

Čini se da Mansory zaista voli karbonska vlakna, a Ferrari F8 Spider od tunera dobiva lagani materijal po cijeloj karoseriji: od ručki na vratima do motornog prostora, na poklopcima bočnih retrovizora te straga na otvorima za hlađenje zraka središnje ugrađenog V8 motora. Tu je i dodatni stražnji spojler preko tvorničke integrirane postavke. Kao završni "touch" Mansory je standardne naplatke zamijenio vlastitim setom crnih 22-inčnih straga i 21-inčnih sprijeda.

image

Mansory Ferrari F8 Spider

Mansory

Moćni 3,9-litreni motor s dva turbo punjača modificiran i sada postiže 880 KS i 960 Nm okretnog momenta. To Ferrariju F8 Spideru omogućuje hvatanje stotke s mjesta za samo 2,6 sekundi, što je za 0,3 sekunde manje od standardne brojke.

Premda se najveća brzina ne spominje, vjerojatno je riječ o više od tvorničkih 340 km/h.

image

Mansory Ferrari F8 Spider

Mansory

Možemo se samo pitati kako bi izgledao automobil da ga je u potpunosti dizajnirao Mansory, bez da je tuning kuća ograničena proporcijama automobla donatora. Njihovi projekti su u najmanju ruku kontroverzni i dijele mišljenja, no bez obzira na to, mislimo da su odradili odličan posao s Ferrarijem F8 Spiderom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 06:04