AUKCIJA

Fan ste filma ‘Minority Report‘? Sada se prodaje originalni Lexus CS 2054 iz filma iz 2002.

Dizajnirao ga je Harald Balker kao zamišljanje serijskog modela iz 2054. godine, a Mecum će ga sljedećeg mjeseca prodavati na aukciji

Lexus CS 2054 (koncept)

 Mecum

Prošlo je gotovo 20 godina otkako je Minority Report (Specijalni izvještaj) stigao u kina u ljeto 2002. godine, a obožavatelji futurističkog filma sada se mogu pridružiti borbi protiv kriminala kupovinom ovog konceptnog Lexusa CS 2054.

image

Lexus CS 2054 (koncept)

Mecum

I dok popis ne navodi previše detalja, čini se da je isti automobil (ili sličan njemu) prodan 2013. godine na RM Sotheby‘s aukcijskoj platformi za 16.500 dolara (115.615 kuna). Taj popis objašnjava kako je redatelj filma Steven Spielberg pristupio Lexusu oko stvaranja futurističkog vozila za film, a krajnji rezultat bio je ovaj koncept. Zamišljen je kao "automobil otporan na sudare zbog biometrijskog sigurnosnog sustava".

image

Lexus CS 2054 (koncept)

Mecum

Jasno, to je zahtijevalo mnogo filmske magije, jer je u stvarnosti automobil pokretao suvremeni Chevroletov pogon koji je omogućio da koncept bude u voznom stanju. Vrijedno je napomenuti da automobil sada nosi dizajn korišten u "The Islandu", koji je predstavljen 2005. godine.

image

Lexus CS 2054 (koncept)

Mecum

Ne možemo biti sigurni da su dva koncepta s aukcije ista, poboljšano stanje automobila moglo bi se objasniti bilješkom u starom popisu RM Sotheby‘sa. U njemu je stajalo: "Unutrašnjost nije u potpunosti dovršena, a karoserija ima nekih pukotina. Međutim, kompletna, nekorištena rezervna karoserija uključena je u prodaju". To sugerira da je prethodni vlasnik možda dao ugraditi rezervnu karoseriju. U svakom slučaju, vrlo zanimljiv filmski auto...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 15:57