VOZIŠ, IGRAŠ

Zabrinutosti rastu: Na Teslinom infotainment zaslonu možete igrati igre dok je vozilo u pokretu

Drugi proizvođači auta, poput Stellantisa, također su instalirali razrađene infotainment sustave, ali zaključavaju te značajke

Igrice na infotainment sustavu, Tesla

 Techradar

New York Times obavijestio je o tome kako brojna Teslina vozila omogućuju svojim putnicima na prednjim mjestima da igraju videoigre na središnjem zaslonu infotainmenta dok je vozilo u pokretu, nakon ažuriranja ovog ljeta.

image

2021 Tesla Model X

Tesla

Sustav će omogućiti putnicima da igraju igrice poput 'Sky Force Reloaded', 'The Battle of Polytopia: Moonrise', i 'Solitaire' dok je Tesla u pokretu na cesti. Prije nego što se neka od navedenih igri upali, ekran prikazuje sigurnosno upozorenje: 'Pasijans je igra za sve, ali igranje kada je automobil u pokretu je samo za putnike'.

image

2021 Tesla Model X

Tesla

Iako igrač mora naznačiti na ekranu opciju da ne vozi, čini se kako ga zapravo ništa točno ne sprječava da jednostavno samo potvrdi upozorenje i ipak zaigra igru. Ovo je privuklo pažnju mnogih jer podaci Nacionalne uprave za sigurnost na autocestama pokazuju da je čak 3142 osobe poginulo u nesrećama 2019. godine u kojima su sudjelovali rastreseni vozači.

image

Igrice na infotainment sustavu, Tesla

The Verge

Kako infotainment zasloni postaju sve složeniji, industriji nadzornici upozoravaju na sve veće smetnje vozaču. S igrama koje su doslovno osmišljene da zaokupe pozornost igrača, nedostatak zaštitnih mjera koje sprječavaju vozače da igraju razlog je za zabrinutost.

image

2021 Tesla Model X

Tesla

Iako Teslina vozila koriste napredna pomagala za vozača, kao što su Autopilot i beta verzija Full Self Driving, ovi su sustavi dizajnirani da se koriste uz punu pažnju vozača. Unatoč tome, već postoje problemi u vezi s njihovom upotrebom jer ljudi krivo shvaćaju mogućnosti sustava i vlastite odgovornosti iza upravljača.

Drugi proizvođači automobila, poput Stellantisa, također su instalirali razrađene infotainment sustave koji mogu reproducirati filmove na njima, ali, u pravilu, zaključavaju te značajke kada je vozilo u pokretu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 07:02