NOVA KRSTARICA

SLUŽBENE FOTOGRAFIJE Ovo je nova, lakša, atraktivnija i prostranija Opel Insignia Grand Sport

Jučer smo imali priliku vidjeti tajno snimljene fotografije nove Opel Insignije, a danas je Opel i službeno predstavio svoju raskošnu krstaricu s dodatkom u nazivu Grand Sport
 GM

Diljem planete, na kontinentima gdje će GM lansirati svoju novu limuzinu baziranu na potpuno novoj modularnoj platformi, danas je vrlo uzbudljivo. Jer, skinut je pokrov s Vauxhalla Insignije, Holdena Commodorea, Buicka Regala i ono što je nama najzanimljivije novog Opela Insignije. Dodatak u nazivu Grand Sport pritom označava limuzinsku izvedbu (karavanska nosi naziv Sport Tourer) atletskog izgleda i raskošnih proporcija s puno detalja preuzetih s koncepta Monza koja nudi iznimno prostranu kabinu, a iz Opela se hvale i najboljom aerodinamikom u klasi za Insigniju s koeficijentom otpora zraka od 0,26.

Foto: GM

I prethodna je Insignija bila oku ugodan automobil, s tim nema dileme, no ono što je možda i bitnije od ljepuškastog lica jest činjenica da je nova generacija prošla kuru mršavljenja kod Rüsselsheimskih fitness trenera i da na vagu donosi čak 175 kilograma manje što će se sigurno odraziti na performanse i potrošnju, a što se prethodnici jako zamjeralo. Po pitanju dimenzija novi je model 29 mm niži, 11 mm širi i s raskošnijim međuosovinskim razmakom za 92 mm.

Da i u unutrašnjosti sve miriši na premium svjedoče slike kabine kao i podatak da nova Insignia raspolaže širokim asortimanom najnovijih tehnologija za aktivnu sigurnost te udobnost poput IntelliLux LED matrix svjetala, sustava za održavanje u traci, head-up zaslona, grijanih prednjih i stražnjih sjedala te vjetrobrana… Iz Opela naglašavaju i da je veliki naglasak stavljen na udobnost,

Po pitanju motorizacije poznato je da će se ugrađivati široka paleta turbo benzinaca i dizelaša (novi 1,5-litreni benzinac od 165 KS, snažni 2.0 Turbo od 245 KS te 1.6 i 2.0 dizelaši od 110+ KS) te ručnih i automatskih mjenjača, a dostupan će biti i napredni 4x4 pogon. Premijera se očekuje dogodine u ožujku na Salonu automobila u Ženevi kada će biti servirano i više podataka, a prodaja kreće na proljeće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 10:45