BEŽIČNO PUNJENJE

Revolucija? Elektrificirana Toyota RAV4 bez stajanja prevalila gotovo 2000 kilometara

‘Bilo bi sjajno da vozači mogu voziti koliko god žele, a da ne moraju stajati na benzinskim postajama i tražiti priključak za struju‘

Toyota RAV4

 Electreon

Zamislite da vozite električni automobil bez potrebe za zaustavljanjem i punjenjem.

Nemoguće? Itekako je moguće.

Izraelska kompanija Electreon specijalizirana za razvoj ‘električnih prometnica‘ na kojima se vozila na struju mogu bežično puniti u pokretu, upravo je objavila rezultat svog velikog uspjeha.

Kako bi pokazali sav potencijal nove tehnologije, Izraelci su napravili 1942 kilometara s plug-in hibridnom izvedbom Toyote RAV4. Test su napravili vožnjom isključivo na struju.

To je otprilike pet puta dulje nego što prosječan električni automobil može prijeći bez stajanja.

U eksperimentu je sudjelovalo 55 vozača, a tijekom 100 sati vožnje na stazi opremljenoj punjačima na podlozi, isporučeno je 241,69 kWh električne energije.

Izraelci ne očekuju da će njihova tehnologija biti postavljena na cestama diljem Europe i svijeta tijekom sljedećih nekoliko godina, ali tvrde da je tehnologija pokazala ogroman potencijal.

‘Bilo bi sjajno da vozači mogu voziti koliko god žele, a da ne moraju stajati na benzinskim postajama i tražiti priključak za struju. Dokazali smo da naša tehnologija može biti tehnologija budućnosti‘ - navodi Electreon.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 18:22