UREĐAJ ZA PRAĆENJE

Pronašao ukradeni auto 11.000 kilometara dalje od kuće: ‘Pratio sam svaki korak pomoću ovog uređaja‘

Privatni istražitelj uspio je pronaći vozilo na parkiralištu rabljenih automobila pomoću signala AirTaga
 Profimedia, Apple

Sigurno ste već do sad čuli da je Apple prije par godina razvio maleni uređaj pomoću kojeg možete pratiti lokaciju raznih predmeta.

Minijaturni gadget AirTag ima i zvučnik koji se uključi kada ste u blizini predmeta kojeg tražite, a vanjski dio je napravljen od nehrđajućeg čelika s kućištem otpornim na vodu i prašinu.

image

AirTag

Apple

Zahvaljujući tom pametnom uređaju, vlasnik ukradenog automobila iz Kanade uspješno ga je locirao - i to 11.000 kilometara dalje od svoje kuće.

Automobil GMC Yukon XL ukraden je u kolovozu 2023. godine ispred kuće, a pomoću uređaja za praćenje, vlasnik je pratio njegovo kretanje do luke Montreal, prije nego što je završio u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, piše Independent.

image

Krađa auta, ilustracija

Alamy/Profimedia

Rekao je da je kontaktirao policiju, angažirao privatnog istražitelja i kontaktirao Interpol, ali još nije dobio svoj automobil natrag.

Privatni istražitelj uspio je pronaći vozilo na parkiralištu rabljenih automobila pomoću signala AirTaga, poslavši vlasniku fotografije na kojima se vidi ista kilometraža i identifikacijski broj vozila (VIN).

Na pitanje o incidentu, policijska služba Toronta potvrdila je u kratkom priopćenju da je ‘slučaj još uvijek aktivan i da rade na rješavanju‘.

Krajem godine pisali smo o odluci gradonačelnice Washingtona koja je odlučila besplatno podijeliti Airtag-ove svim vozačima koji ih žele.

Bila je to njena reakcija na ogroman porast broja krađa automobila od 36 posto u odnosu na godinu ranije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:20