ČAROLIJA ILI PREVARA?

‘Policija ne želi da ovo znate‘: Može li banana ‘sakriti‘ vaš auto pred prometnim kamerama?

Autor videa snimio je svoju registarsku oznaku prije i poslije mazanja bananom

Policijski radar (ilustracija)

 Arhiva Auto klub

Sofisticirane policijske kamere dovedene su gotovo do savršenstva pa sada mogu doslovno snimiti madež na licu vozača. No, kao i u svakoj drugoj tehnologiji, uvijek se može pronaći slaba točka.

Može li registarska oznaka na automobilu postati ‘nevidljiva‘ policijskim kamerama?

Ako je vjerovati videu objavljenom na TikToku - može!

Za takav trik dovoljna je samo jedna banana.

image

Policijska kamera

Arhiva Auto klub

Video počinje riječima ‘Policija ne želi da ovo znate‘, a zatim nastavlja s prikazom čovjeka koji guli bananu s kojom trlja registarsku pločicu.

Kako bi objasnio svoj trik, autor video uzima svoj mobitel i snima registarsku oznaku prije i poslije mazanja bananom. Kao što ćete vidjeti u priloženom videu, zaista dolazi do nekakve kemijske reakcije jer slova i brojke postaju nevidljivi.

‘Kalij reagira s aluminijem‘ - objašnjava autor videa.

@not_an_undercover_cop Source: trust me bro. Start smearing bananas on your license plates if you’re someone who deserves traffic tickets! #tipsandtricks #lifehack #bananas #trafficticket #policesecrets #satire ♬ BILLIE EILISH. - Armani White

U moru komentara ispod videa, ljudi su sumnjičavi prema triku s bananama, no javljaju se i pojedinci koji zahvaljuju autoru na ‘čaroliji‘.

Ako na internetu potražite slična videa s bananama i registarskim oznakama, nećete imati puno koristi jer ih nema, bar ne onih ozbiljnih. Zbog toga ne vjerujemo da ovaj trik funkcionira, jer da je drugačije, vozači bi masovno trljali banane na registarskim pločicama.

Bananama je očito mjesto u kuhinji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 19:05