DUŽAN 4000 EURA

‘Pobijedio sam sustav‘: Djedica u Fiat Puntu otkrio kako se besplatno voziti autocestama

Policija navodi da je više od 100 puta vozio besplatno talijanskim autocestama

Talijanska autocesta (ilustracija)

 Wojciech Strózyk/Alamy/Alamy/Profimedia

‘Djed Mario‘ ima 80 godina, vlasnik je Fiat Punta s kojim je do nedavno talijanskim autocestama vozio bez plaćanja cestarina, no nakon dvije godine besplatne vožnje - stigao je kraj.

Na njegovu adresu stigla je kazna od 4000 eura za sve dosadašnje besplatne vožnje, a njegove prevare otkrivene su pomoću nadzornih kamera na autocestama.

Prema izvješću policije, Mario je prolazio autocestama bez plaćanja tako da bi se ‘zalijepio‘ na vozilo ispred i projurio ispod rampe prije nego se spusti.

U razgovoru za talijanski CorrieredellaSera, Mario je otkrio kako je ‘pobijedio sustav‘ te zašto odbija platiti cestarinu.

image

Carabinieri (ilustracija)

Dino Fracchia/Alamy/Alamy/Profimedia

- Ja sam običan umirovljenik, što znači da mi prihodi nisu jača strana. Svoju mirovinu u cijelosti uplaćujem u starački dom.

I kako da onda putujem? Našao sam svoj način i prošao cijelu zemlju bez plaćanja. Što sam trebao napraviti dok drugi spavaju? Ne mogu biti u domu cijeli dan.

Što se tiče kazne, neću je platiti, autoceste bi trebale biti javne - u vlasništvu svih nas, ne smiju ih naplaćivati. Da ne spominjem da su cijene previsoke za uslugu koju nude. S ovakvim cijenama očekujem više, usluga im je loša.

U svakom slučaju, cestarine ne namjeravam plaćati - zaključuje Mario koji je i dalje uvjeren u svoju nevinost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 16:01