‘laka lova‘

Pljačka ‘na sitno‘: Ukrali 2 milijuna kovanica vrijednih 200.000 dolara, teških 4,5 tona iz parkiranog kamiona

Policija kaže da je vozač kamiona u srijedu u kovnici pokupio kovanice u vrijednosti od 750.000 dolara koje su išle prema Miamiju

Screenshot incidenta

 Twitter Screenshot

Kamion koji je prevozio kovnice novca iz Philadelphije do banke u Miamiju bio je meta nedavne krađe. Policija kaže da su lopovi ujutro u četvrtak, 13. travnja, pobjegli s kovanicama od 10 centi u vrijednosti od oko 200.000 dolara.

Novčići su ukradeni iz prikolice koja je preko noći bila parkirana na parkiralištu Walmarta u sjeveroistočnoj Philadelphiji. Jedan kamiondžija (koji nije bio uključen u ovaj incident) rekao je za CBS News da su okolnosti oko krađe bile neobične.

Policija kaže da je vozač kamiona u srijedu u kovnici pokupio kovanice u vrijednosti od 750.000 dolara koje su išle prema Miamiju. No, vozač je prvo krenuo prema sjeveroistoku, a prikolicu je preko noći ostavio na parkiralištu, kako bi otišao kući i odmorio se.

"Mogu otići kući s prikolicom. To je ono što bih trebao učiniti", rekao je vozač koji nije bio uključen u ovaj slučaj. "Ali ne biste ju smjeli ostaviti bez nadzora, ne".

Dok je kamion bio parkiran preko noći, lopovi su provalili u kamion nešto iza 6 sati ujutro u četvrtak. Policija je obavila razgovor s vozačem i ne vjeruje da je kamion bio meta. Rekli su da su, iako su neki detalji čudni, krađe tereta poput ovih uobičajene.

"Bilo je mnogo krađa tereta tu i tamo u sjeveroistočnoj i južnoj Philadelphiji prošlih mjeseci. Ukradena je janjetina, piletina, televizori, hladnjaci itd...", rekao je kapetan John Ryan.

Vlasti sada traže "10 ili više muškaraca koji nose crnu odjeću". Iako su u početku vjerovali da je nestalo 100.000 dolara u novčićima, sada vjeruju da je broj bliži 200.000 dolara - to je 2 milijuna kovanica, koji bi težili oko 4500 kilograma, što ovaj slučaj čini još čudnijim.

U međuvremenu, ekipe su morale počistiti ono što je ostalo od novčića, koji su bili razbacani po parkiralištu, a skupljanje je trajalo satima. Policija kaže da je njihova istraga u tijeku, ali još nitko nije uhićen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 16:41