PREMIJERA

Osvježene bavarske ‘leteće topovnjače‘: BMW predstavio nove X5 M i X6 M s mild-hibridnim V8

Novi X5 M i X6 M sada se ekskluzivno nude u Competition varijanti, s oštrijim stilom i revidiranim V8 hibridnim motorom

BMW X6 M i X5 M

 BMW M

Samo nekoliko tjedana nakon premijere redizajniranih X5 i X6, BMW je lansirao perjanice M modela u ponudi. Novi X5 M i X6 M sada se ekskluzivno nude u Competition varijanti, s oštrijim stilom, najnovijim zakrivljenim digitalnim kokpitom i revidiranim V8 motorom s dodatkom 48V mild-hibridnog sustava.

image

BMW X6 M

BMW M

Ista snaga, ali s elektrificiranim performansama

Na papiru, ažurirani Competition modeli proizvode istih 625 KS (460 kW) i 750 Nm okretnog momenta, kao i njihovi prethodnici. Međutim, twin-turbo 4,4-litreni V8 je blago elektrificiran sa 48V sustavom i nosi nekoliko nadogradnji - pojačana radilica, ažurirani turbo punjači, novi usisni kanal itd., mijenjajući svoju oznaku iz S63 u S68.

image

BMW X5 M

BMW M

Električni motor iz 48V blagog hibridnog sustava integriran je u osambrzinski M Steptronic mjenjač, koji dobiva prednosti kraćeg stupnja prijenosa i bržih promjena.

image

BMW X6 M

BMW M

BMW kaže da nadograđeni i elektrificirani pogonski sklop rezultira "oštrijim odzivom i povećanom učinkovitošću" u usporedbi s odlazećom jedinicom. Ipak, nema promjena u performansama jer se sprint od 0 do 97 km/h postiže za 3,7 sekundi, a najveća brzina je ograničena na 250 km/h ili 285 km/H s opcijskim M Driver‘s paketom.

image

BMW X5 M

BMW M

Vrijedno je napomenuti da su ovo prvi BMW M modeli s blagom hibridnom tehnologijom, budući da elektrificirani XM ima plug-in hibridni pogon. Standardne značajke performansi uključuju M xDrive sustav pogona na sva četiri kotača, aktivni M diferencijal straga, M Sport ispuh s elektronički kontroliranim klapnama, M Compound kočioni sustav i Adaptive M sustav ovjesa s profinjenim postavkama.

image

BMW X6 M

BMW M

Oštriji vanjski izgled i više opreme u kabini

Što se tiče stila, SUV-ovi s M oznakom usvajaju tanja LED prednja svjetla i grafiku LED stražnjih svjetala u obliku slova X kao kod manjih varijanti, ali ih kombiniraju sa sportskim kompletom karoserije i aluminijskim kotačima većeg promjera. Revidirana bubrežasta rešetka, obrub inspiriran XM-om koji ga povezuje s donjim usisnim otvorom na braniku, prednji spliter, četverostruke ispušne cijevi i difuzor obojeni su crnom bojom, kao i oznake.

image

BMW X5 M

BMW M

Nadalje, paleta boja proširena je novim Brooklyn Grey metalik, Isle of Man Green metallic i Frozen Pure Grey metalik nijansama, uz 50 posebnih BMW Individual boja.

image

BMW X6 M

BMW M

Jedna od najvažnijih nadogradnji je uvođenje zakrivljenog zaslona, koji postupno pronalazi svoj put u cjelokupnu ponudu BMW-a. Zakrivljena ploča ima 12,3-inčni digitalni ekran i 14,9-inčni infotainment zaslon koji radi na BMW 8 operativnom sustavu. Zasloni imaju M-specifičnu grafiku, a uključen je i Head-Up zaslon.

image

BMW X6 M

BMW M

Među novim značajkama uvedenim faceliftom su traka ambijentalnog svjetla na kontrolnoj ploči s kristalnom površinskom strukturom i karbonske ručice mjenjača. Oba modela standardno dolaze s unutarnjim presvlakama od karbonskih vlakana, M kožnim upravljačem, Merino kožnim presvlakama, Harman Kardon audio sustavom i panoramskim krovnim otvorom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 21:02