Stiže uskoro

Novi rad Domagoja Đukeca: Ovo je ‘lice‘ električne Serije 5 s ogromnom osvijetljenom rešetkom

Osim samog datuma, njemački proizvođač automobila ‘pustio‘ je niz objava koje nam daju uvid u neke od značajki električne limuzine

BMW i5

 Instagram Screenshot

BMW je pripremio pozornicu za otkrivanje svoje dugo očekivane potpuno nove, potpuno električne limuzine i5, najavljujući da će vozilo imati svoju premijeru 24. svibnja. Osim samog datuma, njemački proizvođač automobila objavio je niz objava koje nam daju uvid u neke od značajki električne limuzine.

U skladu s modernom BMW-ovom estetikom, nadolazeća i5 električna limuzina imat će odvažnu i impozantnu masku hladnjaka koja je dodatno istaknuta LED svjetlima.

Slično kao i7, nova limuzina srednje veličine zadržat će brendov prepoznatljiv oblik ‘bubrežne‘ rešetke, unatoč tome što ne treba zrak za motor s unutarnjim izgaranjem.

Druga objava, koju su podijelili BMW i njegov glavni dizajner, Domagoj Đukec, fokusirana je na interijer. Prikazuje traku naglašene rasvjete koja se proteže duž ploče do kartica na vratima. Svjetleća obloga će očito biti prilično pametna, jer se može vidjeti kako prelazi iz crvene u plavu kao val koji zapljuskuje ploču.

Kamera se zatim pomiče unatrag kako bi prikazala veliki infotainment zaslon širokog formata. Kao što već znamo, i5 će biti tehnološki izlog za brend, koji je obećao da će biti opremljen nevjerojatnom procesorskom snagom.

To će se proširiti izvan zaslona i u stvarno funkcioniranje vozila.

Nova verzija BMW-ovih prilagodljivih amortizera reagirat će na cestu u stvarnom vremenu, umjesto da se oslanja na matematičke modele kako bi pogodila što bi se sljedeće trebalo dogoditi. To će, kaže proizvođač automobila, novoj električnoj limuzini dati udobnost sličnu Seriji 7 uz agilnost Serije 3.

BMW je također obećao da će novi i5 dobiti karavansku varijantu, kao i snažnu M verziju. Ostaje mnogo toga za naučiti o novom električnom vozilu, ali sve će biti otkriveno 24. svibnja, kada BMW konačno skine masku s novog automobila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 17:03