OPOZIV

Ni Lamborghini nije imun na probleme. Urusu bi u vožnji mogao otpasti poklopac motora

Opoziv, koji uključuje modele Urus Performante i Urus S proizvedene 2023. i 2024. godine, odnosi se na 2133 vozila

2023. Lamborghini Urus Performante

Lamborghini je objavio opoziv SUV-a Urusa jer bi se poklopac motora mogao otvoriti ili odvojiti od vozila pri visokim brzinama. Opoziv, koji uključuje modele Urus Performante i Urus S proizvedene 2023. i 2024. godine, odnosi se na 2133 vozila, ali proizvođač automobila vjeruje da samo dva posto od njih zaista i ima ovaj problem.

image

2023. Lamborghini Urus Performante

Konkretno, problem je u zakovicama zasuna poklopca motora. Lamborghini je otkrio da zakovice dovoljno sigurne zbog "nekonzistentnog procesa proizvodnje kod dobavljača".

image

2023. Lamborghini Urus Performante

Pri brzinama iznad 150 km/h problem bi mogao omogućiti stvaranje malog otvora između poklopca motora i prednjeg odbojnika. Zbog toga može doći do povećanog protoka zraka koji može prenapregnuti mehanizam zasuna, uzrokujući njegov kvar. poklopac bi se zbog toga mogao otvoriti, blokirajući pogled na cestu i oštećujući vjetrobransko staklo. također, mogao bi se potpuno odvojiti od vozila, uzrokujući opasnost za druge sudionike u prometu.

image

2023. Lamborghini Urus Performante

Lamborghini je prvi put saznao za ovaj potencijalni problem prošlog kolovoza. Primio je dva jamstvena zahtjeva u Europi zbog neusklađenosti haube i blatobrana Urusa, pa je pokrenuo istragu s dobavljačem. Proizvođač automobila nije mogao pronaći nijedan dodatni slučaj i surađivao je sa svojim dobavljačem na poboljšanju procesa proizvodnje. No u veljači se dogodila prva nesreća kada je na jednom Urusu u Indoneziji pri velikoj brzini potpuno otpala "hauba". Lamborghini je tada pokrenuo još jednu istragu i otkrio neispravne zakovice.

image

2023. Lamborghini Urus Performante

Lamborghini

Lamborghini će početi obavještavati pogođene kupce krajem lipnja i početkom srpnja. Uputit će vlasnike da svoje SUV-ove odvezu u servis na pregled i eventualni popravak. Dobavljač je početkom veljače počeo izrađivati robusnije dijelove za Urus tako da modeli proizvedeni nakon toga nisu više pogođeni ovim problemom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. lipanj 2024 10:24