groteska na kotačima

Netko se u Mercedesu ‘dozvao pameti‘: Prekrižena proizvodnja Mercedes-Maybach SUV limuzine

Planirani luksuzni model koji izgleda kao križanac SUV-a i limuzine srećom neće dočekati serijsku izvedbu

Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury

 Mercedes-Maybach

Mercedes-Maybach je odlučio povući planove za prodaju svog "inovativnog" konceptnog modela Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury poznatog kao Sports Utility Sedan (SUS), koji je bio namijenjen isključivo kineskom tržištu s planiranim debijem u 2025. godini.

image

Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury

Mercedes-Maybach

Ovaj jedinstveni koncept koji je kombinirao elemente SUV-a i limuzine više neće biti razvijan za serijsku proizvodnju.

Koncept predstavljen na Salonu automobila u Pekingu 2018. godine odlikovao se neobičnim izgledom brišući granice između tradicionalnih SUV-ova i elegantnih limuzina. S dužinom od impresivnih 5.260 mm, vozilo je predstavljalo vrhunac luksuza i tehnologije, nudeći ekskluzivni interijer s četiri sjedala i napredne tehnološke karakteristike.

image

Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury

Mercedes-Maybach

Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury pokreću četiri električna motora s ukupnom snagom od 750 konjskih snaga, uz bateriju od 80 kWh koja je omogućavala domet od 320 kilometara.

Iako je prvotno bila planirana njegova proizvodnja u 2025., nedavni izvještaji sugeriraju da je Mercedes odbacio ovaj ambiciozni projekt. Razlozi za ovu odluku leže vjerojatno u troškovima razvoja i sumnjama u interes kineskog tržišta za ovakav tip vozila.

image

Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury

Mercedes-Maybach

Zamišljeni kao prvi Mercedes proizveden isključivo za Kinu, ovaj koncept trebao je dijeliti platformu EVA2 s modelima Mercedes EQE limuzina i SUV, ali je sada odbačen zbog straha da kineski potrošači neće pokazati dovoljno interesa za još jedno veliko električno vozilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:29