POJAČALI SNAGE

Naša policija kupila češke Škode Octavie: a Česi flotu impresivnih BMW-a serije 5

Ukupno su kupili 70 identičnih BMW-a koje će služiti za nadzor prometa na autocestama i lov na prekršitelje i kriminalce

Češka policija

Dok naša policija kupuje češke Škode Octavije, češka policija za svoj lov na kriminalce koristi mnogo impresivnije “stojeve”. Policija Češke republike primila je isporuku prvih 10 BMW-a 540i xDrive Touring kojim će pojačati svoje snage. Ukupno su kupili 70 identičnih BMW-a koje će služiti uglavnom za nadzor prometa na autocestama i lov na prekršitelje i kriminalce velikim brzinama.

image

Češka policija

BMW-ove luksuzne i brze limuzine modificirane su kako bi što efikasnije obavljale svoje zadaće. Dobili su svjetlosne uređaje, sirene i kamere za snimanje prekršitelja.

Za pogon BMW-a 540i xDrive zadužen je 3-litreni blagi hibridni motor koji razvija 333 KS i 450 Nm. Pogon je na sve kotače, a mjenjač automatski s osam brzina. Automobil do 100 km/h ubrza za samo 5,2 sekunde i razvija maksimalnih 250 km/h.

image

Češka policija

Prosječna potrošnja po WLTP-u je 7,8 l/100 kilometara no ne sumnjamo da će u rukama policajaca pri broj jurnjavi trošiti mnogo više.

Naša policija je nedavno svoj vozni park obnovila s 522 nove Škode Octavie koje su financirane na lesing uz ukupne troškove od 80.069.590,00 kuna.

image

Češka policija

Ovime se naša policija nakon eksperimenta s Citroënima C-Elysee i Focusima vratila na marku i model automobila koji su koristili većinu vremena od stjecanja hrvatske samostalnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 10:42