SAMO 9 PRIMJERAKA

Morgan predstavio Plus 8 GTR, snažni sportski coupe retro dizajna s BMW-ovim V8 od 375 KS

Kompanija navodi kako je svaki kupac imao priliku surađivati s dizajnerskim timom kako bi sebi stvorio ‘automobil po mjeri‘

Morgan Plus 8 GTR

 Morgan

Nakon skice dizajna objavljene u veljači ove godine, Morgan je predstavio Plus 8 GTR. Prva jedinica završena je od ukupno devet automobila u prekrasnoj nijansi Yas Marina Blue. To nije jedino što je preuzeto do BMW-a, jer je sportski coupe u retro stilu opremljen Bavarskim N62 motorom, atmosferskim V8, kojeg je njemački proizvođač izbacio iz svoje ponude prije mnogo godina.

image

Morgan Plus 8 GTR

Morgan

Točnije, riječ je o N62B48, 4,8-litrenom motoru kojeg se možda sjećate zbog X5 4.8i ili 4.8iS iz druge generacije, E70. U karoseriji inspiriranoj prošlošću taj motor bit će sposoban za zdravih 375 KS, što je za dvadesetak KS više u usporedbi s X5 4.8iS. Također, nešto je snažniji od konfiguracija modela 550i, 650i i 750i sa sredine 2000-ih godina.

image

Morgan Plus 8 GTR

Morgan

Upečatljiv završetak pronalazi inspiraciju u Plus 8 'Big Blue', trkaćem automobilu iz 1990-ih, a Plus 8 GTR je zamišljen nakon što je Morgan prije nekoliko godina pronašao nekoliko čitavih karoserija. Još nekoliko drugih vozila bit će isporučeno do kraja mjeseca, dok je posljednja isporuka zakazana za prvo tromjesečje sljedeće godine.

image

Morgan Plus 8 GTR

Morgan

Morgan navodi kako je svaki kupac imao priliku surađivati s dizajnerskim timom kompanije kako bi sebi stvorio 'automobil po mjeri'. Pet od devet automobila idu van države, dok preostala četiri ostaju u Velikoj Britaniji. Kupci su također imali mogućnost izbora među šeststupanjskim ručnim ili automatskim mjenjačem, te izbor među upravljačem na lijevoj ili desnoj strani.

image

Morgan Plus 8 GTR

Morgan

Plus 8 GTR nije jedini poseban projekt Morgana ove godine s obzirom na to da slijedi Plus Four CX-T s većim razmakom od tla kako bi sportski automobil retro dizajna mogao sići s asfalta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 21:31