HISTERIJA NA OTOKU

‘Mislila sam da je Hamas‘: Paraglajderi na nebu iznad Velike Britanije prestravili sirotu staricu

‘Koristili su padobrane s motorima, baš poput pripadnika Hamasa‘ - tvrdi starica

Paraglajderi, Velika Britanija (ilustracija)

 Profimedia

Prvi val napada Hamasovih terorista na izraelski teritorij koji se dogodio 7. listopada ostat će upamćen po brutalnim ubojstvima, uzimanju taoca, ali i po sofisticiranom napadu iz zraka motoriziranim paraglajderima.

Scene horora zgrozile su svijet, a koliko je strah od širenja sukoba prisutan kod ljudi diljem svijeta najbolje govori primjer starije gospođe u Velikoj Britaniji koja je bijes iskalila na lokalnim paraglajderima.

Nakon što je na nebu iznad Doncastera ugledala motorizirane paraglajdere, neimenovana starica je u Facebook grupi upozorila sugrađane na ‘napad Hamasa na Veliku Britaniju‘ - piše DailyMail.

image

Paraglajderi (ilustracija)

Jon G. Fuller/Universal images group/Profimedia

‘Vidjela sam dva padobrana s motorima, baš poput onih koje su koristili pripadnici Hamasa na festivalu gdje su napravili pokolj. Jako su me prestrašili‘ - napisala je uznemirena starica.

No, kada su joj objasnili da su to samo lokalni paraglajderi koji svake nedjelje lete tim područjem, starica im je poručila: ‘Nosite tu svoju bolesnu mržnju negdje drugdje‘.

Lokalna grupa paraglajdera (AXB) potvrdila je tamošnjim medijima da su oni ‘odgovorni za napad‘, a za histeriju koja se stvorila oko njihovog hobija tvrde da je neopravdana.

image

Paraglajder grupa AXB iz Velike Britanije

AXB Ltd./Facebook

Paul Haxby, koji leti motornim paraglajderima od 1991. godine, rekao je da njegova grupa nema nikakavih simpatija prema Hamasu.

‘Što kada bi se dogodila eksplozija automobila? Da li bi se ova gospođa uplašila svakog auta kojeg bi ugledala?

Nastavit ćemo letjeti, ovo nema veze sa zdravim razumum‘ - zaključio je Haxby.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 03:32