PREMIJERA

BMW je obnovio seriju 2 Coupe. Izvana se ništa nije promijenilo, koje nam novosti uopće donosi?

Promjene iznutra su mnogo opsežnije, donose mnogo digitalizacije, a tu je i više snage za najsnažniju izvedbu, moćni M2

BMW serije 2 Coupe

 BMW Media

BMW je u posljednjih mjeseci u prvoj ofenzivi s novim i redizajniranim modelima. Posljednji model u nizu koji je stigao na red za obnovu je serija 2 Coupe, no redizajn je tako diskretan da će samo pravi zaljubljenici u BMW prijetiti neke značajnije promjene na vanjskom dizajnu.

image

BMW serije 2 Coupe

BMW Media

Izvana je redizajnirana serija 2 Coupe praktično ista kao i model prije redizajna. Novost je opcijski paket "M Sport Professional" sa zatamnjenim ukrasima i dodatnim spojlerom, tu je nekoliko novih boja, uključujući Vegas crvenu koju možete vidjeti na slikama i Zandvoort plavu, koja je prije bila ekskluzivna za M2. Osim toga BMW se potrudio i oko nekoliko novih dizajna naplataka.

image

BMW serije 2 Coupe

BMW Media

Promjene iznutra su mnogo opsežnije. U stilu ostalih novih BMW-a, ovdje je na snazi opsežna digitalizacija što znači uklanjanje većine fizičkih tipki i novi zakrivljeni zaslon koji integrira digitalne instrumente i zaslon infotainmenta u jednu cjelinu. Infotainment sustav sada pokreće BMW-ov iDrive 8.5 software, koji je malo lakši za korištenje od prethodne verzije.

image

BMW serije 2 Coupe

BMW Media

Tu je i nova standardna ambijentalna rasvjeta koja je integrirana u otvore za kontrolu klime. Unutrašnjost nam donosi i nove dizajne upravljača, uključujući i verziju s ravnim dnom za sportske verzije, a grijana sjedala sada su standard.

image

BMW serije 2 Coupe

BMW Media

Novi BMW serije 2 Coupe dostupan je u standardnim verzijama s izborom od tri četverocilindrična benzinska motora i jednim dvolitrenim dizelskim motorom. Osnovni model je novi BMW 218i Coupé kojeg pokreće benzinski motor od 156 KS i koji ubrzava iz mjesta do 100 km/h za 8,7 sekundi. Snažniji 220i Coupe ima 184 KS i ubrzanje od 7,5 sekundi, a BMW 230i Coupe, čija je najveća snaga 245 KS omogućuje standardni sprint za 5,9 sekundi. Dizelski motor u modelu 220d Coupe ima 190 KS i blagi hibridni sustav te do 100 km/h ubrzava za 6,9 sekundi.Svi motori kombinirani su s 8-stupanjskim automatskim Steptronic mjenjačem.

image

BMW serije 2 Coupe

BMW Media

Sportski M240i ima redni šesterocilindrični motor obujma tri litre koji razvija 374 KS isporučuje svoju snagu preko svih kotača za ubrzanje do 100 km/h od 4,3 sekunde i maksimalnih 250 km/h ograničene brzine.

image

BMW M2

BMW Media

Najveće promjene je zapravo doživio top model M2. On je dobio više snage te njegov redni šesterocilindraš obujma tri litre sada razvija čak 480 KS na 6250 okretaja u minuti. U kombinaciji sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem najveći okretni moment je, kao i dosad, 550 Nm, no uz 8-stupanjski automatik auto ima 600 Nm. Od 0 do 100 km/h auto sada ubrzava za 4,0 sekunde s automatikom, ili za 4,2 sekunde sa 6-stupanjskim mjenjačem. Najveća brzina je 250 km/h standardno, a 285 km/h opcijski uz dodatni paket. BMW naglašava da su odazivi motora na pritisak papučice gasa optimizirani za sve načine vožnje.

image

BMW M2

BMW Media

Izvana se, slično "civilnim" modelima serije 2 Coupe ništa nije promijenilo osim crnih završetaka ispušnog sustava malo promijenjenih natpisa, novih boja i naplataka, dok su promjene u unutrašnjosti na tragu onih koje smo već ranije opisali.

image

BMW M2

BMW Media

Zanimljivo je primijetiti da je BMW na ovom automobilu za benzinske motore i dalje zadržao oznaku "i" koju je nedavno ukinuo na novoj generaciji serije 1. Lansiranje svih redizajniranih verzija serije 2 Coupe na tržište bi trebalo započeti u kolovozu, a cijene BMW još nije objavio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. lipanj 2024 11:38